יום חמישי, 5 בפברואר 2015

פחלבה גיאורגית







                  המלכה של העוגות מהמטבח הגיאורגי..
          משכבות דפי בצק פילו ביתי פריכים ומלית
          של אגוזי מלך,צימוקים ודבש.
          משתפת אתכם בנוסח הדקיק יותר של
          העוגה המדהימה הזו..מעדן,תיהנו :)

           לבצק:

           5 וחצי כוסות קמח
           1 ביצה M
           חצי כפית מלח
           קורט סוכר
           5 כפות שמן
           חצי כף וודקה
           2 כוסות מי סודה(לפי ספיגה)

           למלית:

           4 כוסות אגוזי מלך(קצוצים לאורך)
           1 כוס צימוקים
           3/4 כוס סוכר
           כף דבש
           1 חלבון(מביצה Mׂ)
           חצי כפית קינמון
           רבע כפית ציפורן

           *רבע כוס שמן(לזילוף על עלי הבצק)

           הכנה:

           1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק,
              מורידים למשטח עבודה ובידיים משומנות
              ממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד
              שנוצר בצק אלסטי.
           2.לאחר כ-20 דקות חוזרים על פעולת הלישה,
              מכסים ומשהים כשעה.
           3.מחלקים את הבצק ל-26 כדורים שווים ומשהים
              למנוחה של כרבע שעה.
           4.מרדדים כל כדור בצק לעלה דק ומכסים
              למנוחה קצרה נוספת.
           5.פותחים כל כדור בצק מרודד לעלה דק(מתחילים
              מכדור הבצק הראשון שרידדנו)כמו לחצ'פורי.
           6.מניחים על תבנית משומנת(קוטר 28)כששולי
              הבצק תלויים מעבר לשולי התבנית.
           7.ממשיכים כך להניח בשכבות 13 עלים כשעל
              כל עלה מזלפים מעט שמן בעזרת אצבעות
              הידיים.מעל מפזרים את המלית(לאחר
              שערבבנו את כל חומרי המלית יחד).
           8.מכסים את המלית ב-13 שכבות נוספות
              ומזלפים מעט שמן גם מעל השכבה האחרונה.
           9.משהים למנוחה של כחצי שעה ורק לאחר מכן
              מסירים ומיישרים את עודפי הבצק סביב התבנית.
          10.חותכים ל-12 משולשים ואופים תחילה בחום
               של 180 מעלות כ-15 דקות.מורידים ל-160
               מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות.



                          העוגה הכי מיוחדת וטעימה שיש
                            מהמטבח הגיאורגי-בתיאבון!



        המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
         בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6592
           
               
          

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה