יום שבת, 19 בספטמבר 2015

בליני במלית בשר





                מעדן עלי בלינצ'ס במלית בשר מהמטבח הגיאורגי
         מושלם לאירועים מיוחדים ולחגים..תיהנו :)

         לבלילה:
         (כ-36 עלי בלינצ'ס)

         4 ביצים L
         4 כוסות מים(לפי כוס מידה אוניברסלית)
         3 כפות שמן קנולה
         כפית מלח
         2 ורבע כוסות קמח

         למלית הבשר:

         700 גרם בשר בקר טחון
         1 בצל(קצוץ דק)
         2 שיני שום(קצוצות דק)
         כפית פפריקה מתוקה בשמן
         כפית פלפל שחור גרוס
         קורט צ'ילי חריף גרוס
         כפית כוסברה מיובשת
         רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
         כפית מלח(לפי הטעם)
       

         הכנה:

         1.טורפים בקערה בעזרת מטרפה ידנית ביצים,
            מים,מלח ושמן יחד,ואת הקמח מוסיפים בהדרגה.
            ממשיכים לטרוף עד לקבלת מראה של מרקם
            חלק ואחיד.מעבירים את הבלילה דרך מסננת.
         2.מחממים על הגז מחבת מיוחדת לבלינצ'ס(רצוי
            להשאיר תמיד על אש בינונית ואם יש רצוי
            להשתמש בשתי מחבתות להכנה מהירה יותר).
            לפעם הראשונה משמנים מעט,מרימים את
            המחבת ובעזרת מצקת יוצקים את הבלילה.
            בתנועות סיבוב מהירה מכסים את פני המחבת
            בבלילה,מטים לצד ואת השארית יוצקים
            חזרה לקערה.
         3.משהים את המחבת עם הבלילה שיצקנו לתוכה
            כדקה על הגז,עד הזהבה קלה(אין צורך להפוך).
            עושים כך עם שאר הבלילה(כשמדי פעם
            מערבבים בעזרת המצקת לפני שיוצקים על
            המחבת)ועורמים את העלים על צלחת גדולה.
         4.מאדים ומפוררים את הבשר במחבת.ברגע
            שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את שאר
            המצרכים למלית וממשיכים לאדות כ-8 דקות
            תוך כדי ערבוב עד צמצום נוזלים וריכוך הבצל.
         5.ממלאים את העלים במלית הבשר(בערך כף
            גדושה),מגלגלים ומטגנים.

            טיפ: יש לטגן בכרבע כוס שמן על מחבת בינונית.
                   אם לא רוצים לטגן הכל ניתן גם להקפיא.
                 
                              עלי הבלינצ'ס לאחר המילוי:
         


                               ובזמן ההכנה:
              


                 
                     יופי של מעדן לשולחן החג-בתיאבון!
               
              
_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה