יום שבת, 30 ביולי 2016

קדה אגוזים ודבש





                מאפה נפלא וטעים ביותר מהמטבח הגיאורגי..
         מלית אגוזים ודבש בין דפי בצק מיוחד ופריך
         פינוק אמיתי לכל עת..תיהנו :)

        

         לבצק:
         (2 מאפים)

         80 גרם מרגרינה מזולה(בטמפרטורת החדר)
         1 חלמון ביצה L
         2 כפות סוכר
         1 סוכר וניל
         2 כפות שמן קנולה
         כפית חומץ
         רבע כפית אבקת סודה
         קורט מלח
         חצי כוס מים
         2 וחצי כוסות קמח

         חומרים לקיפול הבצק:
         120 גרם מרגרינה מזולה
         2/3 כוס קמח

         למלית:

         3 וחצי כוסות אגוזי מלך(קצוצים לאורך)
         3/4 כוס סוכר
         1 סוכר וניל
         2 כפות גדושות דבש
         כפית קינמון
         רבע כפית ציפורן טחון
         1 חלבון ביצה L

          הכנה:

          1.מפוררים את המרגרינה בקמח,יוצרים גומה,
             מוסיפים את שאר החומרים לבצק ולשים
             לבצק רך ונעים.מחלקים ל-2 כדורים,מכסים
             ומשהים במקרר למנוחה של כחצי שעה.
          2.יוצרים תערובת פירורית עם החומרים לקיפול
             הבצק.
          3.מרדדים כל כדור בצק לעלה דק,מפזרים מחצית
             מהתערובת הפירורית שהכנו(החומרים לקיפול)
             ומקפלים כמו מעטפה(כמו שמכינים בצק עלים).
             עוטפים בניילון נצמד ומשהים שעה במקרר.
          4.חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול של שני
             כדורי הבצק(הפעם בלי חומרים לקיפול)ומשהים
             שוב כשעה במקרר.
          5.מרדדים כל כדור בצק לעלה דק,מניחים במרכז
             מחצית מהמלית(לאחר שערבבנו את כל חומרי
             המלית יחד),סוגרים למעין צורת פרח ומשטחים
             מעט בעזרת הידיים.
          6.מרדדים שוב בעדינות לעלה בעובי כ-1 וחצי ס"מ,
             מעבירים לתבנית פאי קוטר 26 מעט משומנת
             וממשיכים לשטח מעט את הבצק בעזרת הידיים
             לגודל התבנית.
          7.מחלקים את הבצק ל-12 משולשים,מפזרים מעל
             מעט סוכר דמררה(לא חובה)ואופים בחום של
             180 מעלות כ-25 דקות.

                              לפני אפייה:
           




                        יופי של מאפה מתוק
                        וטעים טעים-בתיאבון!
         
                      
      
_________________________________________________________________

2 תגובות: